Een reis door de chakra’s & karakterstructuren

Een interview met Yvonne Steyger
Tekst Bo Vrolijk, BEAU PR

Steyger Academy is gespecialiseerd in bij- en nascholing van lichaamsgerichte (psycho) therapie. De nieuwste Masterclasses Chakra Psychologie & Karakterstructuren zijn ontwikkeld door docent en therapeut Yvonne Steyger. Zij is onder meer in de leer geweest bij John C. Pierrakos M.D. de grondlegger van Core Energetics.

In Zuid-Frankrijk kwam Yvonne Steyger in 1999 al in contact met de grondlegger van Core Energetics. Deze methode is gebaseerd op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en ontwikkeld door John C. Pierrakos M.D. in New York. Core Energics is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die gericht is op het vergroten van het zelfbewust zijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van de innerlijke kracht. “Ik was zo onder de indruk van deze psychiater en zijn visie dat ik meerdere trainingen bij hem volgde. Daarna besloot ik om op dezelfde magische locatie Trimurti in Gogolin aan de Côte d’Azur de vierjarige opleiding psychodynamisch lichaamswerk van Barbara Ann Brennan (later Snowlion) te volgen. Na deze jarenlange intensieve studie ben ik aansluitend Somatic Experiencing gaan doen. Deze methode is gericht op het helen van trauma’s in het lichaam.”

Meditatie & Genezende kracht
“Het jarenlange contact met de acupuncturist Hetty Draayer is ook van grote invloed geweest. De lichaamsgerichte meditaties die zij heeft ontwikkeld leert je door nieuwe inzichten om in contact te komen met het kosmisch oog. Dit chi-punt ligt lager dan de tan-tien. En hierdoor kom je op een diepere bewustzijns laag. Deze methode is een inspiratiebron van de meditaties die ik nu geef om je weer in contact te brengen met de genezende kracht die voor iedereen beschikbaar is. Ik ben dan ook dankbaar, dat ik een aantal jaar geleden als ervaringsdeskundige in een periode van ziekte deze waardevolle kennis en meditaties heb kunnen gebruiken en het heeft bijgedragen aan mijn genezing.”

Masterclasses als bij- en nascholing
“Inmiddels ben ik naast mijn praktijk in lichaamsgerichte psychotherapie ook als docent al jaren werkzaam op diverse opleidingen en ik geef les op mijn eigen Steyger Academy. De combinatie van Core Energetics en de Chakra psychologie is een krachtige methode en heeft als effect dat je een dieper contact ervaart met je authentieke kern, hoger bewustzijn, zelf genezend vermogen, een toename in vitaliteit en energie-uitwisseling met anderen. Daarnaast heb je meer inzicht om blokkades los te laten, het diagnosticeren van de chakra’s en een healing te kunnen geven.” Kortom de Masterclasses ‘Chakra psychologie & Karakterstructuren’ zijn uitermate geschikt als bij- en nascholing voor therapeuten, coaches en andere hulpverleners.

Heeft u interesse in deze Masterclasses, trainingen of workshops? Meld u aan bij de Steyger Academy. Deze Masterclasses starten in september 2021en zijn op aanvraag ook los van elkaar te volgen. De Masterclasses zijn geaccrediteerd door SKB Stichting Keurmerk Beroepsscholingen voor psychosociale complementaire gezondheidszorg.

Steyger Academy
Laan van Cattenbroeck 2 Zeist
T. 030-6921075
www.steygeracademy.nl

Praktijkruimte huren Zeist

In een prachtige groene omgeving vlakbij het Slot Zeist is een praktijkruimte te huur. Het hoekpand met een royale tuin heeft een entree met kleine hal, een toilet en een trap naar de eerste verdieping met een sfeervolle en gemeubileerde praktijkruimte (ca.33m2).

De professionele massagebank met afstandsbediening is zeer comfortabel en behoort tot een van de faciliteiten die deze locatie biedt evenals het wastafelmeubel, het zitje waar koffie en thee genuttigd kan worden en een bureau waar een eigen laptop aangesloten kan worden. Prijsindicatie voor professionals €95 per dag.

Voor meer informatie:06-43081248 of stuur een e-mail info@yvonnesteyger.nl